Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/05/197705/sittpuffen.se/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Sittpuff i Shabby Chick stil - Beställ via sittpuffen.se - Stort urval av sittpuffar

Sittpuff-Shabby Chick

Shabby chick är inredningsstilen som blickar tillbaka på en idyllisk och lantlig inredning. Där de vitmålade borden är lätt skavda efter lång tids användning. Där finsnickeri bildade romantiska mönster och där äldre sockerlådor återanvändes som förvaringslåda. Går det att i en inredningsstil som shabby chic få utrymme för modernare möbler, så som en sittpuff? Jo, det gör det faktiskt. Vi berättar hur.

En sittpuff som flirtar med äldre tider

Sittpuffar som ska agera möbel i ett shabby-chic-hem kräver lite extra känsla för att passa in. Ett förslag är att låta sittpuffen vara klädd i ett material som hör hemma i den mer romantiska stilen. Det kan exempelvis röra sig om ett grövre tillsynes virkat tyg, eller varför inte ett sammetstyg i ljust beige eller vitt. Även linnetyg är mycket vackert i lantlig inredning. Ljusa färger är överlag ett gott tips till din sittpuff, förutom vitt kan det även vara vackert att välja en möbel i ljusrosa eller ljusgrön. Mönster hör också hemma till shabby chic-stilen, framförallt rosenmönster, men även rutor eller tryckta texter som skrivits med vackraste kalligrafi.

Tips för att få den rätta känslan

Om känslan inte infinner sig finns det flera knep man kan ta till. Man kan lägga något ovanpå sin sittpuff, så som en vackert virkad pläd, eller en dyna i fårskinn. Man kan också knyta ett spetsband runtomkring sittpuffen för att ge den en romantisk touch.

Även golvet spelar stor roll för upplevelsen av din sittpuff. Den som har ett golv i trä kan ofta känna sig lyckligt lottad. Har man istället en plastmatta under puffen kan man fundera på att matcha sittpuffen med en matta som följer den önskade stilen.