Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /storage/content/05/197705/sittpuffen.se/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210 Svart Sittpuff - Se utbud av svarta sittpuffar hos Sittpuffen.se

Svart Sittpuff

Skinn, fårskinn, ulltyg eller sammet? Den som letar efter en svart sittpuff kan söka bland ett stort utbud, och är nästan garanterad att hitta något som passar det egna hemmet.

Fördelarna med att välja svart

Det har sedan flera år bakåt kommit en trend, att ersätta delar av den tidigare vita inredningen mot svart och andra mörka färger. Svart skapar kontraster i inredningen, som livar upp och skapar en mer spännande yta.

Den som verkligen vågar utmana det tidigare helvita inredningsmodet kan lockas av det allra hetaste: svart-på-svart. Stilen innebär att man i en del av rummet inte bara använder sig av svarta detaljer, möbler och tyger, men att man också gör detta mot en riktigt mörk vägg.

Det finns många goda skäl till varför man skulle välja att inreda med svarta färger. Särskilt för sittmöbler är svart en praktisk färg, som ofta döljer eventuell smuts och lättare fläckar. På en sittpuff, som dessutom kan fungera som fotpall, blir denna egenskap extra uppskattad.

Det är lätt att inreda med svart, då färgen inte skär sig mot andra färger. Är man orolig för att färgen är alltför dominant, så fungerar den ändå bra på mindre möbler, kuddar eller prydnadssaker. Färgens diskreta natur gör det enklare för föremålet att passa in. Den dynamik som skapas av svarta möbler kan mycket väl bättre framhäva övriga färger och nyanser i rummet.

Den svarta möbelns utmaning

Finns det då några nackdelar med att inreda med svart? Inte direkt, men för att skapa den spännande yta som du planerat krävs det också en uttänkt belysning. Ett rum i svart, behöver för den delen inte uppfattas som mörkt. Precis som med vit inredning kan även damm och päls, från fällande katter och hundar, synas ganska tydligt på en svart yta.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *